Yinson GreenTech meriahkan Malaysia Autoshow 2024


Sebagai pelopor bagi mobiliti mapan, Yinson GreenTech (YGT) bakal terlibat dan memeriahkan Malaysia Autoshow 2024 pada 22-26 Mei ini. Buat pertama kalinya, lima perniagaan yang bernaung di bawah YGT, iaitu driveEV, chargEV, rydeEV, digitalEV dan marinEV akan berpameran bersama dalam satu acara, dengan tema “Positively Charged – Energising the Electric Transition.”

Pameran yang menyeluruh ini akan memberi gambaran komprehensif terhadap penyelesaian EV di bawah jenama ini, baik di darat, laut dan juga ekosistem digital EV bagi kedua-dua pengguna dan perniagaan.

Dalam perjalanan ke ruang pameran, pengunjung boleh mencuba menaiki bas perantara autonomous yang dikendalikan oleh eMooVit, sebuah syarikat dengan pegangan majoriti oleh YGT, dari beberapa medan kereta terpilih untuk ke dewan pameran utama. Tiba di dewan, pengunjung boleh meneroka masa depan elektrifikasi di reruai YGT (Dewan A, Reruai A14) untuk mengetahui lebih lanjut penyelesaian untuk pengangkutan dan ekosistem logistik.

Berikut apa yang boleh anda jangkakan di pameran YGT, yang turut akan menbawakan pengelaman sebenar yang menyeluruh:

  • driveEV: Pengunjung akan berpeluang mendekati kenderaan komersial dan penumpang elektrik terkini yang ditawarkan menerusi program pajakan drivEV.
  • rydeEV: Pengunjung boleh memunggang uji motosikal elektrik RYDER dan HYPER, yang menawarkan kemudahan sistem penukaran bateri. YGT juga akan mempamerkan kabinet penukaran bateri rydeEV di reruai mereka dan menyediakan maklumat berkaitan rebat kerajaan sehingga RM2,400 yang diberikan untuk motosikal mesra alam tersebut.
  • chargEV: Penyedia kemudahan penyelesaian pengecasan oleh YGT akan mempamerkan teknologi pengecasan canggih, menampilkan pengecas terkini Kempower dan Alpitronic. Selain itu, chargEV akan menawarkan kepada pengunjung peluang untuk ikut serta dalam kaji selidik ringkas. Sebagai imbalan kepada maklum balas tersebut, peserta akan menerima RM20 dalam bentuk kredit pengecasan yang boleh dituntut melalui aplikasi chargEV, yang boleh dimuat turun di reruai mereka.
  • digitalEV: Perniagaan YGT ini akan menunjukkan kemampuan pembangunan perisiannya, yang mana alat digital dibangunkan untuk memudahkan operasi dan mempertingkat kecekapan perniagaan.
  • marinEV: Pengunjung boleh mendapatkan bayangan masa depan dunia maritim mapan melalui prototaip daripada pemindah kru elektrik serta kapal kargo ringan marinEV.

Wakil YGT akan berada di sepanjang cara untuk berhubung dengan perniagaan yang sedang mencari amalan mapan untuk dilaksanakan. Wakil tersebut boleh membincangkan tentang pendekatan holistik terhdap peralihan armada kenderaan EV, pilihan pajakan yang ada, penyelesaian kemudahan pengecasan dan alat pengurusan digital.

Sertai YGT di Malaysia Autoshow 2024 di MAEPS pada 22-26 Mei, dari 10 pagi hingga 10 malam setiap hari untuk mengetahui lebih lanjut tentang mobiliti masa depan yang mesra alam.

Yinson GreenTech meriahkan Malaysia Autoshow 2024

Source link